Ponedeljek, 01. Julij

Krompir je pobran. Kaj lahko na vrtu sadimo in sejemo poleti?

Krompir je ponekod že pobran. Kljub temu pa lahko na vrtu sadimo, sejemo in presajamo tudi v poletnih dneh. Junij, julij in avgust so odlični meseci za vzgojo in rast številnih sort zelenjave.

Če imate željo, da bi na vrtu zelenjavo sadili ali sejali v poletnih mesecih, to nikakor ni prepozno. Zgodnje sorte krompirja so res da že pobrane, vendar to še zdaleč ne pomeni, da bi morala zemlja zdaj počivati.

Krompir je pobran, poleti lahko zato še marsikaj sadimo ali sejemo

Na mesto krompirja poleti na vrt posadimo ali posejemo številne sorte zelja. Prav tako bo zelo dobro rasel stročji fižol ter jagode in špinača. Preverite le, da imate kakovostno seme za boljšo kaljivost. V vrtnih centrih Eurogarden boste na enem mestu našli bogato izbiro semen in sadik. Pri izbiri pa vam bomo v pomoč tudi izkušeni Eurogarden strokovnjaki.

V začetku julija lahko na vašem vrtu sejete tudi podzemno kolerabo in kitajsko zelje. Dobro bodo rastli tudi korenček, peteršilj, rdeča pesa, redkev, radič, endivija, blitva, kumare, bučke, nizek fižol ter črna in bela redkev.

Sajenje v drugi polovici julija ni prepozno

Od sredine julija se prične setev kitajskega zelja in pak-choija. V drugi polovici julija pa lahko na vašem vrtu sejete sladki komarček in gomoljasti janež ter spomladansko čebulo.

Ne samo sejemo in sadimo. Poleti na vrtu tudi presajamo

Dela v poletnih mesecih na vrtu res ne bo zmanjkalo. V kolikor si želite imeti bogato letino potem pravočasno presadite sadike rdeče pese, korenčka, podzemne kolerabe, radičev, endivije.

Do sredine julija lahko presajate celo pozne sorte zelja, glavnati ohrovt in sadike brokolija. Zgodnje sorte lahko presajate do sredine avgusta. Še vedno je poletje tudi pravi čas, da si posadite sadike peteršilja, zelene, blitve, pora, kumare in bučke ter novozelandsko špinačo.

Gnojenje in zalivanje vrta

Ob tem ne smete pozabiti na primerno zmerno dognojevanje ponekod že izčrpane zemlje. Poleg tega pa morate biti pri poletni setvi in sajenju rastlin na vrtu previdni tudi pri zalivanju. Najbolj idealno je zalivanje zgodaj zjutraj, izjemoma pozno zvečer, ko se zemlja ohladi. V kolikor je le mogoče, vam priporočamo, da zalivate rastline na vašem vrtu s postano vodo.

Priporočamo vam uporabo kakovostnega vrtnega orodja ter vodnih priključkov Ramda, s katerimi boste delo na vrtu opravili lažje in hitreje, kot kadarkoli doslej.

Nazaj

Povezani izdelki

-20%
2,20 €
1,76 €
COR 442476
Na zalogi
-6%
46,99 €
44,17 €
GF 8000.6300
Na zalogi
-15%
1,29 €
1,10 €
VMS 761313
Na zalogi
-8%
24,99 €
22,99 €
RA 698947
Na zalogi